‘De geheimen van sous-vide koken’ met Jo Nelissen

Datum: 21/09/2019
Tijdstip: 10:30 - 14:30
Beschikbare plaatsen: 0

Locatie: Profilec Electro, Monnikenwerve 9 - 8000 Brugge


Sous-vide koken is een techniek, die de laatste jaren in alle sterrenrestaurants gebruikt wordt en door elke chef bezongen wordt. Bij deze kooktechniek wordt vacuüm verpakt voedsel gegaard in een waterbad op een exact gecontroleerde temperatuur. De constante lage temperatuur zorgt voor een gelijkmatig bereid product. Je kunt alles bereiden; vlees, vis, groente en zelfs vruchten.
Bij sous-vide koken gaat niets verloren van de smaak of het aroma van het voedsel. Integendeel, met de juiste kruiden en garnituren in de luchtvrije zak smaakt je eten zelfs nóg intenser!
Je eten loopt geen risico op overgaar koken door de lage constante bereidingstemperatuur.
Je behoudt absolute controle over de temperatuur tijdens het bereiden.
Sous-vide koken van vlees resulteert in uitzonderlijke zachtheid.
Groentjes gekookt volgens deze techniek? Ook na de bereiding kun je je gerecht makkelijk bewaren, wat ideaal is voor feestjes.
Onze chef, Jo Nelissen, maakt jullie wegwijs in het sous-vide koken.
Hij maakt zoals steeds een prachtig menu klaar waarbij deze techniek in de spotlight staat.


Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.